06/12/2019
12806

Çayır Mera Tohumu Fiyatları

ÇAYIR MERA TOHUMU FİYATLARI

Çayır Mera tohumu kilogram fiyatı 90 TL dir.

At Mera tohumu kilogram fiyatı 100 TL dir. 

10 kilogram çayır mera sulak arazi tohumu torbası 900 TL dir.

10 kilogram çayır mera kurak arazi tohumu torbası 900 TL dir.

10 kilogram at merası tohumu torbası 1000 TL dir.

Mera tohumu hayvancılık için vazgeçilemeyecek önemde bir çoklu karışım yem bitkisidir. Mera tohumu hayvanlar için hem otlatmaya hem de yer yer biçim yapılabilen bir kaba yem bitkisidir. En mükemmel mera tohumu çeşitleriyle Torunoğlu Tohumculuk müşterilerinin yanındadır.

Domuz Ayrığı çayır mera tohumu fiyatı - Karışımda kullanılmaktadır. Ürün azlığı nedeniyle ayrı Domuz Ayrığı tohumu şuan için yoktur.

Çayır Kelp Kuyruğu çayır mera tohumu fiyatı - Karışımda kullandığımız için ürün miktarı yetersiz olduğundan ayrı olarak satmamaktayız.

Çayır mera tohumu ekim zamanı sonbahardır. Çayır meralarımız en az 5 yıllıktır. Dekara 5-6 kg tohum ekilir. Tarlaya ekim anında 25 kg 15*15*15 gübresi atılır. Tarla sürgülenir (tapanlanır). Çayır mera yem bitkisi tohumu tarlaya mibzerle veya elle saçılır. Eğer ekim mibzerle yapılacaksa; mibzerin bıçakları yukarı kaldırılır, hortumları boşa çıkartılır ve tohum toprağın üzerine bırakılır. Tapanın (sürgünün) önü kaldırılır arkası basacak şekilde bir tapan (sürgü) çekilir. Üzeri tarla silindiriliyle sıkıştırılır. Tarla yüzeyi sık sık sulanır. 15 gün boyunca tarla ıslak tutulur. Çıkışlar 15 gün içerisinde tamamlanır. Üzerine 3 hafta sonra 15-20 kilogram nispetinde Üre gübresi vb. gübreler atılır. Tarla 2 ya da 3 parçaya bölünür. Hayvanları otlatmadan önce ilkine bir kez büyükbaş hayvanlar için biçilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu şekilde çayır mera kaba yeminin köklerinin güçlenmesi sağlanmış olur. Hayvanlar otlarken bitkinin topraktan sökülmesi önlenmiş olur. Küçükbaş hayvanlar için meranın ilkine biçilmesine lüzum yoktur. Küçükbaş hayvanlar merayı yormazlar. Yapay çayır merayı otlatmada en ölümcül hata hayvanları çamurda mera tarlasına bırakmaktır. Çamurda bırakıldığında mera hızla yıpranır ve ömrü kısa olur. 

Suni mera tarlasında otlayan hayvanlar her şeyden önce dengeli beslendikleri için sağlıklı olurlar. Bir çok metabolizma beslenme rahatsızlıklarına yakalanmazlar. Hayvanların tüylerinde parlaklık meydana gelir. Tırnak, ayak sağlığında düzelme olur. Meme hastalığında azalma olur. Hayvanlarda döl tutmada başarı yüzdesi artar. Hayvanlar kısır kalmaz. Küçükbaş hayvanlarda ikizlik oranı artar. Netice itibariyle hayvanlar sağlıklı, dengeli beslenirken bir taraftan da süt ve et veriminde ciddi yükselişler meydana gelir. Yem ve mısır slajı tüketiminden ciddi tasarruf sağlanmış olur. Hayvancılığın karlılığı artar.
Çayır mera tohumlarımız OECD Belgelidir ve İthaldir. 10 a yakın farklı çayır mera yem bitkisi tohumundan oluşmaktadır. 
Çayır mera tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Torunoğlu Tohumculuk: 0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41