17/05/2018
19913

İtalian Ryegrass

İtalian ryegrass tek yıl üretimde kalan buğdaygil ailesinden bir yem bitkisidir. Torunoğlu Tohumculuk tarafından 1999 yılından itibaren bu güzel yem bitkisi italian ryegrassı Türkiyeye tanıtılıp yayılmıştır. Sonbahar ve kışın diğer otların büyüyemediği zamanlarda yüksek hızda büyüyen harika bir kaba yem bitkisidir. Aşırı soğuk ve donlara karşı son derece dayanıklıdır. Sonbahar ve ilkbaharda büyümesini sürdürür. Ülkemizin kışın ılıman geçen güney bölgelerinde kışında italian ryegrass ot üretimi yapılabilmektedir.

İtalian ryegrass tohumundan dekera 5 kg tohum ekimi yapılır. İtalian ryegrass yetiştiriciliği buğday yetiştiriciliği gibidir. Ekerken toprağa 20 kg 20-20 toprak gübresi atılır.1-2 cm derinliğe sıkıştırarak ekilir. İtalian ryegrass otu yeşerdikten hemen sonra üzerine üre gübresinden dekera 15-20kg üre gübresi atılır.

Reygras otunda geniş yapraklı yabani otlar çıkarsa buğdaya atılan ester ve amin grubu yabani ot ilaçları kullanılır. Reygras otu biçimi 40 cm boyda önerilir. Çünkü en yüksek protein değerlerini bu boyda taşımaktadır. Tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tarafından severek yenir. Hayvanlarda yüksek et ve süt artışı sağlar. Yem ve mısır slajında çok ciddi tasarruf yaptırır.

Reygras otu geriliyen türk hayvancılığını ayağa kaldıracak yegane yem bitkisidir. Kaba yem açığı ülkemizde çığ gibi büyümektedir. Saman ithalatı bile yaptığımız hatırdan çıkarılmamalıdır. Kaba yem açığımızı kapatmamız için reygras ekim alanlarını hızla çoğaltmamız gerekmektedir.Türk insanı yükselen et fiyatları nedeniyle et tüketemez duruma gelmiştir. Neticede insanımız kötü beslenmektedir. Gelecek nesillerimiz tehdit altına girmiştir. Artık Türkiyede et yemek lüks haline gelmiştir.

Reygras yem bitkisiyle hayvancılığımızı yeniden ayağa kaldırmak mümkün olaçaktır. Reygras hem otlatma, hem biçim günlük, hem kuru ot olarak yedirmek imkanı vardır. Ayrıca slaj ve kuru ot olarak depolamak mümkündür.

Rygrass slajı fiyatı Akdeniz Bölgesinde 2018 yılında  400-460 tl aralığında tonu satılmaktadır. Rygrass otu balya fiyatı  yonca balyasından daha pahalı satılmaktadır. Ryegrass otu yetiştiriçiliği tüm hayvan yetiştiricilerinin gündemine girmiştir. Ryegrass ekim alanları her geçen gün artış sağlamaktadır. 

Reygras otu fiyatı firmamızda uygun rakamlıdır.Reygras otu tohum fiyatını öğrenmek için Torunoğlu Tohumculuğu arayabilirsiniz. Reygras otu yorumları tüm çiftcilerimizden aldığımız bilgilere göre  eken her çiftçi memmuniyet duymaktadır. Reygras otu yorumlarında hep teşekkür vardır.

Ryegrass otu kaç defa biçilir. Sulu tarımda 5-6 defa kuru tarımda 2-3 defa biçilir. Ryegrass ne demek? Hayvanlar için seçeneği olmayan bir ot yem çeşididir. Reygras otu tohumu çok küçük olduğundan derine kaçırmamak gerekir.

İtalian ryegrass besin değeri. Yoncadan yüksek ham protein taşır yeşilinde % 22, slajında %19 dolayında ham protein bulunmaktadır.

İtalian ryegrass ekim zamanı, sonbahar başlarından aralık sonuna kadar ekilir. İtalian ryegrass tohumu fiyatı hakkında detaylı bilgi için ve italian ryegrass tohumu satın almak için tohum şirketimiz Torunoğlu Tohumculuğu arayabilirsiniz.