03/05/2018
10287

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları 

Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız. 

Teff grass tohumu fiyatları Torunoğlu Tohumculukda ucuz rakamlara satılmaktadır. Teff grass tohum fiyatları kg olarak bir çok yem bitkisi tohumundan yüksektir ancak dekera 1 kg ekildiği için dekar başı tohum fiyatı ucuza gelmektedir.Teff tohum fiyatını firmamız her yetiştirici alsın diye sınırlı bir karla satmaktadır. Satılık teff grass tohumu için firmamızı arayabilirsiniz. Dekera giden teff grass tohumu bedeli, italian ryegrass dekar başı tohum bedelinin yaklaşık yarısı kadardır. Güncel teff grass tohumu fiyatlarını öğrenmek için her zaman bize ulaşabilirsiniz.

Teff grass ekim şekli
Tarla sürülüp iyice inceltilir kessekler kırılır. Araziye sürgü (tapan) çekilip tarla tepilip sıkıştırılır. Dekera 1 kg tohum  ya saçma yada hassas soğan mübzeriyle ekilir.Üzerine sürgü ve dişsiz silindir çekilir. Toprak sıkıca sıkıştırılır. Devamında tarla sulanır. Teff tohumları toprağın yüzeyine çıkana kadar tarla yüzeyi az az sık sık sulanarak yüzey ıslak tutulur. Teff grass yaz otu devamında çok aşırı su istemez arada ihtiyaca göre su verilir.

Teff grass yetiştiriciliği
Teff grass yem bitkisi yetiştiriçiliği Afrika,Amerika ve Avustralyada hızla yayılmaktadır. Teff grass ismi dünyada sıkca zikredilmektedir.

İlkkez  teff grass bitkisini ülkemize 2008 yılında Torunoğlu Tohum getirtmiştir. 2008 yılında Ankara, İzmir ve Adanada teff grass denemeleri kurmuştur. Bu denemelerden teff grass yetiştiriciliğiyle ilgili çok güzel neticeler alınmıştır. Torunoğlu Tohum 2018 yılında ülkemize teff grass tohumunun getirilmesini sağlamıştır. Türk çiftcisin yazlık ot sorununu kökten çözecek bitkiyle buluşturmuştur.

Teff grass yem bitkisinde gübreleme
Teff grass bitkisini ekerken dekera 20 kg 20-20 toprak gübresi atılır. Çıkışdan 15 gün sonra dekera 15-20 kg üre verilir. 40-50 cm boyda teff bitkisi biçilir.Her biçimden sonra tarlaya üre gübresi atılır. Bazanda çinkolu iz elementli yaprak gübresi, deniz yosunu ve hümik asit üçü karıştırılıp taralla bitkinin üzerine atılır.

Teff grass besin değerleri
Teff grass otunun biçim yüksekliğine göre ham proteini %12 den %20 ye kadar değişkenlik gösterir. Teff grass kuru otunda %9-14 ham protein vardır. Teff grass samanı çok değerlidir. Buğday arpa samanı gibi besleyiçi özelliği düşük değildir.