29/05/2020
23876

MARALFALFA YEM BİTKİSİ

MARALFALFA YEM BİTKİSİ



www.maralfalfaturkiye.com ve www.maralfalfaturkey.net sitemizde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Maralfalfa’nın Latince ismi Pennisetum sp’dir. Maralfalfa sıcak iklim kuşağında ekilen lakin 2700 rakıma kadar her yerde yetişebilen bir yem bitkisidir.



Maralfalfa yüksek verimi sayesinde birim alanda en çok ürün alacağımız yem bitkisidir. Bilinen yem bitkileri içerisinde daha yüksek verimli bir yem bitkisi bulunmamaktadır. Maralfa çok yüksek besin ihtiva eder, besleyici özelliği çok yüksektir. Hem yüksek silaj verimi hem de yüksek besin değerleri nedeniyle rakipsiz bir yem bitkisi olup Türk hayvancılığı için çok önemli bir yer edinecektir. Ülke hayvancılığımızın içinde bulunduğu zor şartları göz önünde bulundurursak ülke hayvancılığı için devrim niteliğinde bir yem bitkisidir.



Maralfalfa Nedir?



Maralfafa melez bir yem bitkisidir. Ekimi Güney Amerika ülkelerinde yoğunlaşmıştır yer yer Güney Avrupa ve farklı bölgelerde de ekimi vardır. Ekimden 45 gün sonra biçime gelir. Biçimlerden sonra tekrar büyür ve biçime gelir. Kardeşlemesi yüksektir. Sezon boyunca 3 defa biçilebilen Maralfalfa dekardan 30 tona yakın silaj verir. Dünyada dekardan en yüksek silaj verimi bu bitkidedir. Birim alandan yüksek verim alındığı için geniş arazilere ihtiyaç duymadan arazi tasarrufuyla kalan arazilerde başka ürünler yetiştirebiliriz.



Maralfalfa 3-4 metreye kadar boylanabilir. Uzun yıllık bir yem bitkisidir 3 yıl devam edebilir. Maralfalfa bünyesinde %18,71 ham protein barındırır ve %12 karbonhidrat oranına sahiptir. Hazmolma yeteneği yüksektir, hayvanlar tarafından severek tüketilir. Maralfalfa bileşeni; Magnezyum, Kalsiyum, Kobalt, Selenyum, Potasyum gibi mineraller bakımından zengindir.



Maralfalfa yetiştiriciliği kolaydır, susuzluğa dayanıklıdır. Yeşil ve kuru olarak değerlendirilebildiği gibi silajıda yapılır. Kısa boyda hayvan otlatılabilir.



Türkiye’ye birçok yem bitkisini kazandıran Torunoğlu Tohumculuktur. (Italian Ryegrass, Yapay Çayır Mera, Rooiberg ot tipi Teff Grass, Silajlık Soya)



Detaylı Bilgi Almak İçin
Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 – 0 532 266 40 41