29/12/2018
26774

Tavuk Merası Tohumu

Tavuk merası tohumunu Torunoğlu Tohumculuk uzun yıllardır ekimini yaptırmaktadır. Tavuk merası gezen tavukların ve köy tavuklarının çeşitli vitamin mineral, protein ve enerji ihtiyaçlarını karşılayan özel bir karışımdır. 

Tavukların en sevdiği yeşillik tavuk merasıdır. Tavuk merası tavuklar için hazırladığımız tavukların en çok sevdiği yeşilliklerden çok yıllık mera bitkilerinden oluşan bir karışımdır.

Tavuk merası tohumu 5 yıllıktır. Tavuk merası karışımı 9-10 farklı tohumdan oluşmaktadır. Tavuk merasında hem buğdaygil hem de baklagil karışımları vardır. Tavuk merası tavukların dengeli beslenmesini sağlar yumurtanın sarısının koyu renkli ve lezzetli olmasını sağlar. Adeta yumurtlamayan tavukları yumurtlatan bir yem bitkisi karışımıdır. 

Tavuk merası tohumu dekara 5-6 kg ekilir. Tarla iyice ufalanır,sıkıştırılır adeta futbol sahası gibi yapılır. Dekara 20 kg 20-20 toprak gübresi atılır. Tohum mibzerle ya da elle saçılır. Sonra tohum sürgü-tapan ile kapatılır. Mümkünse üzerine dişsiz silindir çekilir. Tohumlar ekildikten 15 gün sonra çıkışlarını tamamlar. Tarla yemyeşil olur. Tavuk merası tarlasına ekimden 3 hafta sonra 26 lık amonyum nitrat gübresi atılır. Arazi sık sık sulanır.Bitki boyu 20 -25 cm olduğunda tavuk, kaz, hindi ve diğer kanatlılar otlatılır. Arazi 2-3 parçaya bölünür. Otlatma dönüşümlü olarak yapılır. Tavuk merasında otlatılan tavuklar daha az yem tüketirler. Hem daha sağlıklı olurlar hem de daha kaliteli yumurta ve et verirler. Böylece gezen tavuk köy yumurtası üreticileri daha yüksek kazanca ulaşırlar. 

Tavuk merası tohumu fiyatları ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak için şirketimizi arayabilirsiniz.

Tavukların en sevdiği yeşilliklerden biri de ryegrass tır. Reygras yumurtlamayan tavukları bile yumurtlamaya teşvik eden mükemmel kalitede tavukların sevdiği bir yeşilliktir. Tek yıllıktır, dekara 5 kg ekilir. İtalyan Ryegrass hakkında detaylı bilgi için https://www.torunoglutohum.com/yem-bitkileri.html

Tavuklar en çok hangi otu sever? Tavuk ne yerse daha çok yumurtlar? Tavuk için bahçeye ne ekilir? Tavuk ne yemeyi sever? Tavuklar için ot? Tavuklar en çok hangi bitkiyi sever?
Sorularının cevabı tavuk merası ve italyan ryegrasstır. Detaylı bilgi için aşağıdaki telefonlardan firmamıza ulaşabilir, teknik destek alabilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk

Cep 0532 266 40 41

Tel ofis  0322 239 88 08 

Adana