13/08/2021
3086

Süt Otu Tohumu

Ryegrass tek yıllık çok verimli, lezzetli, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların severek tükettiği hatta en çok sevdiği kaba yem bitkisidir. Özellikle süt inekleri için yüksek süt verimliliği sağlayan kaliteli, lezzetli yem üretir.

Ryegrass yem bitkisi süt verimini % 25 oranında arttırma sağladığı için çiftçiler arasında süt otu adını almıştır.
Süt otu tohumu yüksek yem kalitesi sağlayan, lezzetli, yüksek sindirilebilirliği sayesinde hayvanların istediği kadar tüketebildiği kaliteli yem bitkisidir. Bir büyükbaş hayvan günde 150 kg kadar rahatlıkla tüketebilir. Bu nedenle çiftçileri yüksek yem maliyetinden kurtarır. Bu sayede çiftçilerimizi düşen hayvancılık yetiştiriciliğine de teşvik etmiş olur.
 



Süt otu tohumunun Diploid ve Tetraploid çeşitleri vardır. Diploid çeşitlerinde kış dayanıklılığı ve yoğun kardeşlenme özeliğine sahiptir. Tetroploid çeşitler daha hızlı büyüme, çimlenme ve yeniden büyüme daha yüksek verim ve pas direncine sahiptir.

Süt otu tohumu serin havada yetişen kışlık yem bitkisidir. Ekimine Ağustos ortası Eylül ayı
dönemlerinde başlayarak Aralık sonuna kadar devam eder. Süt otu tohumu dekara 5 kg ekimi gerçekleştirilir. Ekimini hazırlanmış ufalanmış toprağa 1-2 cm derinliğe ekimi yapılmaktadır. Süt otu tohumu Azot (N) elementi takviyesi ile yetiştirilirse verim kalitesi daha da artacaktır. Bu nedenle ekimde taban gübresi ekiminden 3 hafta kadar sonra ve her biçimde yapraktan uygulanacak Azotlu ve mikro elementler süt otu tohumunun daha kaliteli hastalıklara, bulaşıklara dirençli hale getireceklerdir.



Süt otu tohumu sulu arazilerde yetiştirilirse 5-6 biçim kurak susuz arazilerde yetiştirilirse 2-3 biçim alırız. Süt otunu hayvanlara otlatarak, biçerek, kuru ot ve silajını yaparak yedirilebilir. Biçim yüksekliği 35-40 cm’dir. En iyi verimi 35-40 cm de alırız. Bir biçimde 2,5-3 ton yeşil ot toplamda 10-15 ton yeşil ot elde edilir. 2-4 ton da kuru ot alırız.

Süt otu tohumu firmamızda OECD belgeli orijinal tohum satılmaktadır. Süt otu tohum fiyatı kg 27 lira olarak açıklanmıştır. Süt otunun Türkiye’ye girişi 1999 yılında firma sahibimiz Veteriner Hekim Cengiz Torun tarafından yüksek maliyetler, zorlu çalışmalar ile ülkemize kazandırılmıştır.

Tohum Siparişi ve Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçiniz
0 532 266 40 41 - 0 322 239 88 08