24/09/2022
1717

At Merası (At Hara Karışımı)

At merası, at hara karışımı atların çok sevdiği çok sayıda besleyici özelliği olan çayır mera bitkisinin bir araya getirilmesi sonucu firmamızca hazırlanan bir yem bitkisi karışımıdır. Torunoğlu Tohumculuk şuana kadar ülke genelinde çok sayıda at çiftliğine at merası kurdurmuştur. 1999 yılında Torunoğlu Tohumculuk ilk kez Türkiye'ye at mera karışımını ticari olarak kazandırmıştır. At hara karışım yem bitkilerimiz atlarda gazlı şişliğe, sancıya ve ishale yol açmaz. Atlar gönül rahatlığıyla at merasında otlayabilirler. At merasının atların sağlıklı beslenmesi için çok önemlidir. Genç tayların sağlıklı iyi gelişim gösterebilmeleri için her at çiftliği için at hara karışımını ısrarla önermekteyiz. At merasında her at için en az 1 dekar yer ekilmesi tavsiye etmekteyiz.

At yapay çayır mera karışımı parçalara bölünerek padoklar halinde otlatılır. Bir tarafın sulaması gübrelemesi yapılırken, atlar diğer padoklara alınırlar. Dikkat edilecek nokta çamurda otlamamak gerekir. Ayrıca aşırı kısa otlatmalardan kaçınmak lüzum eder.

Atlar için suni çayır mera tohumlarımız en az 5 yıllıktır. Uzun ömürlüdür. At merasıyla beslenen atlar yüksek performans artışı gösterirler. At yarışlarında başarılı olmaları için gerekli besin elementlerini ihtiva eden mera karışımları oluşturmaktayız.

Sizde Torunoğlu Tohumculuk firmasıyla irtibata geçerek arazilerinize at yapay çayır mera karışımı arazilerinize ekerek atlarınızı atlarınızı masrafsız besleyebilirsiniz.

0532 266 40 41 – ofis cep : 0530 300 52 73 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09