26/12/2019
5275

Teff Grass Otu Tohum Fiyatı

Teff Grass Otu Tohum Fiyatı

Teff grass otu tohum fiyatı 2019 yılında;
Teff grass ot tipi Rooiberg > 50 TL,
Standart Teff grass > 40 TL’den satılmıştır.
Teff grass otu tohum fiyatları 2020 yılı için Şubat ayında açıklanacaktır.

Teff grass otu tohumunu Türkiye’ye ilk kez Torunoğlu Tohumculuk getirtmiştir. 2008 yılında Teff grass otu tohumundan haberdar olan firma sahibi Cengiz Torun uzun uğraşlar neticesinde ülkemize kazandırmıştır. Ülkemize geldiğinden beri yazlık kaba yem bitkileri içinde de tartışılmaz bir yere sahip olmuştur.
Teff grass otu tohumu iki çeşittir:
- Tahıl tipi Teff grass: Tahıl tipi olan Teff grass; Dünyada ve ülkemizde sıklıkla yetiştirilen ve kullanılan bir bitkidir. Tahılsal özellikleri, glüten içermemesi gibi özelliklerinden ötürü kullanımı yaygındır. Tahıl tipi Teff grass ıslah çalışmaları neticesinde ot tipi olarak geliştirilmiştir. Özellikle Amerika hayvan beslemede ki fonksiyonunu keşfettikten sonra Teff grass üzerinde yoğunlaşmıştır.

-Ot tipi Teff grass: Ot tipi Teff grass, tahıl tipi Teff grassın ıslah edilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bazı satıcılar çiftçilerimize ot tipi Teff grass diye tahıl tipi Teff grass satmaktadır. Son zamanlarda hızla artmış olan bu durum çiftçilerimizin ot tipi Teff grassa karşı önyargılı olmasını sağlamaktadır. Çiftçilerimizin emeklerinin boşa gitmemesi için Teff grass alırken dikkat etmesi gereken husus OECD belgesini kontrol etmektir. OECD Belgesi ithal tohumlar için Uluslararası sertfikadır kısacası.

Teff grass otu tohumu Afrika kökenli bir yem bitkisidir. Etiyopya menşeili olduğu düşünülen Teff grass kendi iklimden kaynaklı yaz sıcaklarını çok sevmektedir. Teff grass Susuzluğa ve kuraklığa son derece dayanıklıdır. İnce sap ve ince yaprak yapısı nedeniyle su kaybı en az seviyededir. Teff grass özellikleri incelendiğinde yaz aylarında ki yazlık yem bitkileri içerisinde şuan için bir rakibi bulunmamaktadır.

Teff grass otu tohumu ekimi dikkat istemektedir. Teff grass otu tohumu, buğday tohumundan 150 kat daha küçüktür. Tohum küçüklüğünden ötürü tohum derine kaçırılmamalıdır. Teff grass otu tohumunun ekimi için çiftçilerimize teknik destek sağlamaktayız. Teff grass ne zaman ekilir sorusunun cevabı; Nisan 15’ ten Temmuz sonuna olarak cevaplandırabiliriz. Hızlı büyüme yeteneğine sahiptir. Otlatmaya uygun olan Teff grass hayvanların yaz aylarında ki ot sıkıntısının en önemli ilacıdır.

Teff grass verimi yüksek bir bitkidir. Dekardan bir biçimde yeşil ot olarak 2.5-3 ton ot, kuru ot olarak 850 kg- 1 ton kuru ot vermektedir. Teff grassın besin değerleri çok yüksektir. Teff grass otu hayvan beslemede etkin bir rol üstlenmektedir. Yeşilinde %15-20 ham protein, kurusunda %9-14 ham protein barındırır.
Teff grass çiftçilerimiz ve hayvanlarımızı sorgum-sudan otu melezinden kurtarmaktadır. Sorgum-sudan otu melezinde prusik asit bulunmaktadır ve hayvanları zehirleme riski yüksektir. Bu nedenle sorgum-sudan otu melezi 70 cm boy altında yedirilemez. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar acı bir tadı olan sorgum-sudan otu melezini mecburiyetten tüketmektedir. Teff grass da ise prusik asit bulunmaz ve hayvanları zehirleme riski yoktur. Teff grass otunu hayvanlar kesinlikle severek tüketir.

Teff grass otu tohumu hakkında detaylı bilgi almak için ve Teff grass otu tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.


0 (322) 239 88 08- 0 532 266 40 41