29/03/2022
2292

Teff Grass Tohumu

Teff grass tohumu, firmamızda OECD sertifikalı, ithal orijinaldir. Ot tipidir. Firmamız tarafından teff grass tohumu Türkiye’ye ilk kez duyurulup getirilmesi sağlanmıştır. Birçok yem bitkisi tohumunu Türkiye’ye kazandıran Torunoğlu Tohumculuk teff grass tohumunu da ülkemize kazandırmıştır.

Kötü niyetli satıcılar tarafından piyasada zayıflama çayı olarak bilinen tahıl tipi teff, ot tipi diye insanlarımız aldatılarak satışı yapılmaktadır. Çiftçilerimizin bu aldatıcı yayınlara karşı dikkatli olmaları OECD sertifikası olmayan teff tohumlarını almamaları, aldanmamaları için çok önemlidir.

Teff grass tohumu dekara 1,5 kg ekilmektedir. Havalar ısınmadan ekim yapıldığında tohumlar tarlada çıkmamaktadır. Toprağın iyice ısınması beklenir. Teff grass en geç 1 haftada çimlenip toprak yüzeyine çıkar. Ekerken yüzeye yakın şekilde ekilir, derine kaçırılırsa tohum çıkış sağlamaz. Teff grass yaz sezonu boyunca 3 – 4 kere biçim yapılabilir. Yeşil otu ve kuru otu çok kalitelidir. İnce saplı ince yapraklı zarif bir otu vardır.

Dünyada hayvan yetiştiricileri tarafından epeyce bir talep görmektedir. Bilhassa at yetiştiricilerinin dünyada teff grass otuna karşı ilgisi büyüktür. Ülkemizde de at yetiştiricilerinin kaliteli kuru ot elde etmeleri için teff grass tohumundan firmamız satış yapmaktadır. Ayrıca Ortadoğu ülkelerinden teff grass otuyla ilgili talepler gelmektedir.

Teff grass otuna ilk yıllarda yoğun talep oluşmasına rağmen, son yıllarda tahıl tipi teff ve zayıflama çayı satışı nedeniyle çiftçiler teff grassa karşı ön yargılı davranmaya başlamışlar, ülke geneline tohum satışı düşmüştür. Teff grass tohumu piyasasına zarar veren zayıflama çayı satan kişilerden tohum almamak gerekmektedir.

Teff grass aşırı sıcakları çok sever. Firmamızın yaptığı deneysel çalışmalarda 35 günde 85 cm yüksekliğe ulaştığı gözlenmiştir. İnanılmaz bir büyüme hızına sahiptir. Yaz döneminde hayvan yetiştiricileri hayvanlarına yeşil ot bulmakta zorlanmaktadırlar. Bu açığı teff grass büyük bir başarı ile kapatmaktadır. Teff grass balyası satışı hayvan yetiştiricileri tarafından talep görmektedir.

Teff grass tohumunun firmamız büyük bir özveriyle çalışarak komşu ülkelere ve Türkiye geneline başarıyla yaymayı neticelendirmiştir.

İthal OECD sertifikalı orijinal ot tipi teff grass tohumu için çiftçilerimiz firmamızı arayabilirler. Tohum siparişi yapabilirler.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09