03/01/2020
8672

Yaz Otu Tohum Fiyatları

Yaz Otu Tohum Fiyatları

Yaz otu tohum fiyatlarını 2020 yılı için güncel fiyat öğrenmek için firmamızı arayınız. Yaz otu tohum fiyatları 2020 yılı için kg fiyatı 50-60 TL aralığında olması beklenmektedir.
Yaz otu tohum fiyatları, dekar maliyeti yönünden ucuzdur çünkü dekara 1 kg ekim yapılmaktadır.
Türkiye’de baş gösteren devasa kaba yem açığını kapatmak için yaz otu ekiliş oranlarını arttırmamız gerekmektedir.

Yaz otu dekara 1 kg ekilir. Yaz otu ekim zamanı Nisan 15’ ten Ağustos 15’ e kadardır. Yaz otu dekardan bir biçimde 2,5-3 ton yeşil ot, 850 kg- 1 ton kuru ot verir. Yaz otunun besin değerleri çok güzeldir. Yaz otunun yeşilinde %15-20 ham protein, kurusunda %9-14 ham protein vardır.

Yaz otunun ülkemizin her bölgesinde sorunsuz ekimi yapılabilir. Tüm vilayetlerimizde gelişip büyür.
Yaz otunun besleyici özelliği çok yüksektir. At, manda, sığır, koyun, keçi ve kanatlılar tarafından severek yenir.

Yaz otu olarak adlandırılan yazlık yem bitkisinin gerçek ismi Teff grass’ tır. Teff grass’ a yazlık bir yem bitkisi olması sebebiyle ilk kez 2008 yılında firma sahibi Cengiz Torun “Yaz otu” demiştir.
Teff grass’ ın Latince ismi: “Eragrostis Tef“tir.

Yaz otu alırken dikkat etmemiz gereken çok önemli bir husus vardır. Yaz otunun iki çeşidi vardır bunlar da tahıl tipi olan ot tipi olandır. Tahıl tipi olan isminden de anlaşılacağı üzere tahıl, gıda amaçlı kullanılmaktadır ayrıca zayıflama çayı olarak da tüketilir. Çiftçilerimiz alırken ot tipi değil de tahıl tipi olanı satın alırlarsa tohumu alırken birlikte emekleri boşa gitmiş demektir.

Yaz otu tohumunun orijinalini nasıl anlarız? Bahsettiğimiz üzere tahıl tipini almamak için Yaz otu alırken OECD belgesini kontrol etmemiz gerekmektedir. OECD belgesi ithal tohumlar için Uluslararası sertifikadır. Türkiye’de OECD belgesi olup ayrıca Tarım Bakanlığınca tescilli tek Yaz otu çeşidi ot tipi Rooiberg’tir. Çiftçilerimizin, kendi çıkarları için çiftçilerimizin emeklerini hiçe sayan satıcılara dolandırılmaması için önerilerimize kulak vermeleri gerekmektedir.

Yaz otu olarak bildiğimiz Teff grass yazlık yem bitkileri içerisinde çok önemli bir yer edinmiştir. Dünya genelinde ünü hızla artan Yaz otunu ülkemize kazandırmak için firmamız yıllarca yoğun çaba harcamış ve kazandırmıştır. Yaz otu, yaz aylarında hayvanlarımızın en büyük sıkıntısı olan yeşil ot sıkıntısına çözüm olarak gelmiştir. Otlatmaya müsait olması yönünden ve özellikleri bakımından yaz ayları için ikinci bir alternatifi yoktur.

Yaz otu özellikleri incelendiği zaman harikulade bir yem bitkisi olduğu gözlemlenmektedir. Sıcak havaları sevmesi kuraklığa son derece dayanıklı olması ve hızlı büyüme yetisine sahip olması yönünden tercih sebebidir. İnce yapraklı ince saplı bir yazlık yem bitkisidir. Yaz otunun, sorgum-sudan otu melezi gibi acı bir tadı yoktur ve sorgum-sudan otu melezi gibi hayvanları zehirleme riski yoktur.

Hayvanlar ve hayvan yetiştiricileri için kurtarıcı görevi gören Yaz otu için daha detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.