02/04/2022
2161

Sorgum Sudan Otu Tohumu

Sorgum Sudan Otu

Sorgum sudan otu tek yıllık yazlık ekilen bir yem bitkisi çeşididir. Kıraç ve kurak arazilerde yetişebilen sorgum sudan otu Türkiye’nin her bölgesinde sorunsuz yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Sorgum sudan otu sulama yapılırsa veriminde artış gözlemlenmektedir. Kurak bölgelerde sorgum sudan otundan yaz sezonunda 1 – 2 biçim alınabilmekte olup sulak kesimlerde sezonda 4 – 5 defa biçim alınmaktadır. Sorgum sudan otu tohumu dekara 3 - 5 kg ekilmesi uygundur. Fakat silaj olarak değerlendirilecekse 6 – 7 kg sorgum sudan otu tohumu ekilmesi uygundur.

Sorgum sudan otunun içerisinde bulunan prusik asit sebebiyle ilk biçim veya otlatma 70 cm boyun altında yapılmaması gerekir. 70 cm üzerinde yeşil yedirilmesi ve otlatılması uygundur. Hayvanların severek tükettiği sorgum sudan otu yazlık ekilen yem bitkileri arasında yer almaktadır.

Sorgum sudan otunun yeşil ot verimi sezon boyunca 12 – 15 ton arasında olup, kuru ot verimi ise 3 – 4 ton aralığındadır.

Sorgum sudan otundaki protein değerini arttırmak için çiftçilerimize silajlık soya tohumu ile birlikte araziyi iki parçaya bölüp yarısına sorgum sudan otu tohumu diğer yarısına da silajlık soya tohumu ekimini tavsiye etmekteyiz. Silajlık soya 90 günde silaja geldiğinden birlikte karışım silajı yapıldığında yüksek proteinli silaj elde etmiş olunur.

Sorgum sudan otu tohumu ekilişinde dekara 20 kg 20*20 toprak gübresi atılmalıdır. Ekildikten 3 hafta sonra ise üzerine üre gübresi atılmalıdır. Sorgum sudan otu sağlam kök yapısına sahiptir.  Sorgum sudan otu 45 günde ilk biçime gelir. Sonraki biçimlerse 25 günde bir tekrarlar.

Sorgum sudan otu tohumlarımız ithal OECD sertifikalıdır.

Sorgum sudan otu tohum fiyatların hakkında bilgi almak ve sorgum sudan otu tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09